O spălătorie auto self service poate reprezenta o afacere avantajoasă pentru tine dacă îți dorești să obții diversificarea business-ului tău, precum și creșterea veniturilor. Dacă te gândești să te aventurezi în acest domeniu de afaceri, iată 9 motive care te-ar putea determina să-ți deschizi o afacere cu spălători auto self service!

1. Poți obține un ROI bun și profituri ridicate

Pentru a-ți deschide o afacere cu spălătorii auto self service trebuie să realizezi la început câteva investiții considerabile, precum cumpărarea terenului, construirea spălătoriei și achiziționarea echipamentelor de spălare. Aceste costuri, deși sunt destul de mari, profitul și ROI-ul (Return Of Investment) sunt pe măsură. Mai mult decât atât, dezvoltarea acestui business se numără printre puținele afaceri care îți permite să obții venituri pasive previzibile. 

De exemplu, un client plătește aproximativ 10 Lei/ mașină spălată, iar numărul zilnic al acestora poate ajunge la 80-100, dacă spălătoria este amplasată într-o zonă cu trafic intens. Astfel, ajungi să ai un profit minim de 800 Lei/ zi.

2. Nu necesită forță de muncă umană

La o spălătorie self service nu trebuie să te preocupi de angajarea unui personal permanent, ceea ce înseamnă că elimini din start toate cheltuielile aferente acestuia, cum ar fi plata salariilor, a concediilor, șomajului sau alte costuri. Șoferul plătește pentru serviciu, își spală mașina pe cont propriu conform criteriilor sale, apoi pleacă. 

3. Beneficiezi de amortizarea rapidă a investiției

În prezent, deschiderea unei spălătorii auto este una dintre cele mai profitabile investiții din prezent. Dacă amplasarea acesteia este făcută într-o zonă bună, în apropierea unui centru comercial sau într-un cartier cu mulți locuitori, pui la dispoziția clienților produse și echipamente de ultimă generație și te ocupi activ de promovarea afacerii tale prin strategii sănătoase de marketing, atunci te poți aștepta ca investiția ta să se amortizeze în termen de 3-4 ani. 

4. Poți gestiona această afacere foarte ușor

Spălătoriile auto self-service funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile de săptămână, 365 de zile pe an, iar efortul pe care trebuie să-l depui este minim. Odată ce ai pus business-ul în funcțiune, ulterior trebuie să te ocupi doar de promovarea acestuia și de niște lucrări minime de mentenanță. Este important să verifici zilnic sau săptămânal dacă este necesar să înlocuiești consumabilele sau dacă există zone de uzură accentuată. Cu alte cuvinte, conduci o afacere cu un efort de 1-3 ore pe zi, iar restul timpului îl petreci așa cum îți dorești. 

5. Există o cerere mare pentru acest serviciu

La nivel național, există 8.501.718 deținători de permise de conducere și 9.952.850 de vehicule înmatriculate. [1] Cu aceste cifre este lesne de înțeles de ce acest domeniu de afaceri are de câștigat. Comparativ cu spălătoriile tradiționale, cea self service oferă clienților un timp mai scurt de spălare și prețuri mai mici pentru curățarea autovehiculului. 

6. Investești într-un business care contribuie la protejarea mediului înconjurător

Atunci când un șofer alege să își spele mașina acasă sau într-un spațiu necorespunzător, acesta poluează mediul cu fosfor, amoniac, agenți tensioactivi și alte reziduuri solide. Substanțele menționate anterior se pot scurge în râuri, cursuri de apă și lacuri din apropiere, contribuind la poluarea lor. La o spălătorie self service șoferul își poate spăla mașina rentabil, într-un spațiu cu un sistem de reciclare adecvat, iar tu te poți bucura de o afacere prietenoasă cu mediul.  

7. Nu te confrunți probleme de cash-flow sau creanțe neîncasate

Atunci când un șofer vine să-și spele mașina, acesta poate beneficia de apă și produse de curățat doar după ce a achitat serviciul. Din moment ce plata se realizează întotdeauna în avans, nu poți să-ți faci griji că nu primești banii în schimbul serviciului pe care-l pui la dispoziția clientului. 

8. Poți deschide o spălătorie self-service cu fonduri europene

Așa cum am menționat anterior, pentru a dezvolta o astfel de afacere ai nevoie la început de bani pentru câteva investiții considerabile. Dacă nu dispui de sumele necesare, o soluție în acest sens o poate reprezenta banii oferiți de Uniunea Europeană. 

Ca să fii eligibil pentru aceste fonduri trebuie să realizezi un plan de afaceri, o strategie de investiții, să te asiguri că respecți în totalitate criteriile de eligibilitate pentru aceste sume de bani și să aduci propria contribuție la finanțare. Aici găsești mai multe informații despre cum să accesezi fondurile europene pentru deschiderea unei companii de acest fel. 

9. Echipamentele necesare pentru deschiderea spălătoriei auto self service sunt de durată

Un alt motiv întemeiat să-ți înființezi o spălătorie auto self-service este dat de rezistența, performanța și durabilitatea tehnologiei necesare afacerii. În general, îți trebuie următoarele utilaje și echipamente:

  • boxe Washmaster: Cu ajutorul acestora clienții tăi beneficiază de spălarea cu spumă activă, șampon, jet de apă caldă/rece la presiune înaltă, ceruire și limpezire cu apă osmozată. Poți achiziționa boxele treptat, sisteme de tip cabinet, cu 2-3 boxe sau mai multe;
  • filtre de apă: Acestea te ajută să reutilizezi întreaga apă reziduală;
  • aspiratoare: Simple, duble, centralizate sau multifuncționale.

Echipamentele pe care noi le distribuim sunt cele de la Washtec, un lider mondial în domeniul spălătoriilor auto, care au vândut peste 40.000 de echipamente pentru spălătoriile auto self service. Tehnologia folosită de aceștia asigură o funcționare optimă o perioadă îndelungată. 

Sperăm că motivele enumerate în acest articol te fac să iei în considerare dezvoltarea unei spălătorii auto self service. Noi îți venim în întâmpinare cu o mulțime de soluții, de la cele de consultanță și finanțare, până la cele de service, distribuție de consumabile și produse de curățat. Contactează-ne pentru mai multe detalii!

 

[1] “Direcţia Generală Permise de Conducere Şi Înmatriculări.” Drpciv.ro, 2023, www.drpciv.ro/news-details/presa/63aef938a9a3d0045ab62bed. Accesat la 4 Jan. 2023.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *