Te-ai întrebat vreodată cât costă o spălătorie auto self service? Noi îți venim în ajutor și îți spunem tot ce ai nevoie să știi dacă vrei să începi o astfel de afacere: de la costuri, echipamentele necesare și importanța locației alese la veniturile generate și avantajele generale pe care le oferă o spălătorie self service. 

Criterii de care să ții cont dacă vrei să ai propria ta spălătorie auto self service

  • Costuri

Achiziționare teren

În funcție de dimensiunile spălătoriei self service, trebuie să iei în calcul dacă dispui de suficiente fonduri pentru a achiziționa un teren pentru afacerea ta sau dacă urmează să plătești chirie pentru acesta. Dacă dorești să achiziționezi un teren într-un oraș mare din România, prețurile încep de la 1000€ pe lună. Poți opta pentru achiziționarea unui spațiu într-un mediu rural începând cu prețul de 10.000€. 

Construirea spălătoriei

Pentru a putea face niște calcule cât mai exacte, trebuie să ai în vedere echipamentul necesar. În funcție de câte boxe vrei să dispună, poți calcula pornind de la prețul de 16.000€/boxă. Pe lângă acestea, va fi nevoie de autorizația de construire, racordarea la curent electric, apă, canal și gaz (opțional), plus alte costuri pentru amenajare în funcție de opțiunile alese. Investiția totală pentru o spălătorie auto cu patru boxe se ridică undeva între 60.000€ și 140.000€. 

Echipamente de spălare

Vei avea nevoie de un tablou de automatizare a spălătoriei auto format din elemente precum: convertizor electric, siguranțe/relee intermediare, intrerupător termic motor, automatizare anti-înghet apă/aer, automatizare iluminat boxă spălare și automatizare degivrare pistă spălare. Sistemele de spălare cu patru programe au prețuri cuprinse între 6000€ și 12.000€, însă poți adapta costurile la dimensiunile spălătoriei self service pe care vrei să o pui în funcțiune. 

  • Locația

În funcție de posibilitățile financiare de care dispui, locația trebuie să fie aleasă într-o zonă intens circulată fie din centrul unui oraș, fie dintr-o localitate rurală aflată în apropierea acestuia. Este important să faci o analiză a zonei la care te-ai gândit înainte de a investi în afacere. Ia în calcul timpul de care ai nevoie pentru a ajunge la spălătorie și dacă terenul se găsește într-o zonă aflată în dezvoltare. 

Deseori, există riscul introducerii unui drum cu sens unic în apropierea marilor bulevarde pentru a îndepărta traficul dinspre zonele centrale. Acest lucru va dăuna cu siguranță afacerii tale, așa că îți recomandăm să alegi o locație dintr-o zonă periferică, în apropierea cartierelor rezidențiale. Poți lua drept model locațiile ProWash. 

  • Populația

In orice afacere este important să cunoști publicul căruia te adresezi. De aceea, este important să faci inclusiv un studiu asupra numărului populației înainte de a achiziționa sau a închiria un teren pentru spălătoria self service. Ghidează-te după nivelul de trafic din zona respectivă, cât și după numărul rezidenților constanți ai cartierului în care vrei să-ți lansezi afacerea. 

Ia în calcul dacă terenul se află într-o zonă de tranzit, astfel încât să atragi clienți care traversează frecvent drumul dintre două localități. 

Cât de profitabilă este o spălătorie auto self service

Deși o astfel de afacere necesită investiții considerabile, profitul spălătoriei self service este pe măsură și garantat. Tocmai pentru că orice consum de apă sau alte consumabile este automatizat, pierderile și costurile de întreținere sunt mereu minime. Ia în calcul următoarele avantaje ale spălătoriei auto self service:

  • Generează venituri din prima zi 

Spălătoriile auto slef service funcționează non-stop. Chiar dacă, în medie, un client plătește 2€/mașină spălată, numărul clienților zilnici poate fi aproximat la o sută, dacă ne referim la o spălătorie auto aflată în apropierea unui centru comercial. Ajungem astfel la un minim de 200€/zi și la un profit total de 30.000€ brut într-un an pentru o spălătorie cu patru piste. 

  • Nu există creanțe neîncasate

Pentru că vorbim de un sistem automatizat de plată, nu vei întâmpina niciun fel de problemă când vine vorba de cash-flow. Acesta este un mare avantaj al spălătoriilor auto self service, iar beneficiile se vor vedea imediat. Timpul de amortizare al unei astfel de afaceri este aproximat în medie la 3,5 ani. 

  • Nu există cheltuieli salariale

Prețurile pentru spălătoria auto sunt ridicate, însă sunt de asemenea amortizate de lipsa cheltuielilor salariale lunare. Profitul spălătoriei auto self service este astfel considerabil, fiind o investiție care nu necesită cheltuieli prea mari de întreținere sau reparații. 

Avantajele unei spălătorii auto self service

  • Este un serviciu rapid la un cost redus

Afacerea ta va genera venituri încă din prima zi, iar fidelizarea clienților va avea loc treptat dacă ai ales o locație potrivită, cu un flux de trafic suficient de dezvoltat. Spălătoriile auto self service sunt din ce în ce mai apreciate de proprietarii de autovehicule datorită eficienței lor și a prețurilor foarte accesibile. 

  • Este o sursă de venit sigură

După investiția inițială, nu trebuie decât să îți manageriezi afacerea de la distanță și să ai în vedere consumabilele lunare, extrem de reduse. În funcție de strategia de marketing pusă în aplicare, spălătoriile auto generează venituri sigure datorită ușurinței de folosire pe care le-o oferă clienților. 

  • Costuri reduse

Fără costuri salariale lunare și fără costuri de întreținere substanțiale, nu există niciun motiv pentru care să îți faci griji în privința afacerii tale. După ce ai aflat cât costă o spălătorie auto self service, acum știi că veniturile generate vor depăși cu mult investiția inițială, în timp. 

  • Calitatea serviciilor

Tocmai pentru că vorbim despre echipamente automatizate, calitatea serviciilor este mereu garantată, astfel încât clienții vor fi mulțumiți și se vor întoarce în spălătoria ta self service. Puteți apela cu încredere la serviciile ProWash de consultanță pentru orice nedumerire. 

Avantajele aduse de o spălătorie auto self service acoperă cu brio investițiile inițiale. Este o idee de afacere înfloritoare în România la momentul actual, care merită cu siguranță atenția oricărui antreprenor. Pentru mai multe informații, ajutor, consultanță și chiar planuri de finanțare, poți să ne contactezi oricând. 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *