Cum poti optimiza spatiul intr-o spalatorie self-service cu Washmaster?

 

Asa … si eu daca am doar 50 – 60 de metri patrati pe care nu am ce sa construiesc … de ce nu pot sa fac o boxa de spalatorie self service? Una macar daca nu doua. Pai stii tu cat de bine e pozitionat terenul asta? Si ca am si posibilitate de intrare si iesire din boxa fara sa deranjez pe nimeni? Nu e mare terenul … stiu, dar am si centrul comercial langa mine si vecinul care are un service mai mare sigur are nevoie de un loc unde sa spele masinile inainte de a le baga in service. De minune ar merge acolo o boxa de spalatorie auto self .

 

Pai cine a zis ca nu poti sa iti faci? Iti dam un Washmaster si sigur o sa te surprinda cat de bine se potriveste in locul ala. E mic, are 0,80 pe 1,20 metri … iti face treaba lejer cu el. Si nu inseamna ca daca e mic e incomplet. Nu ii lipseste nimic, poti sa speli si cu emolient si cu spuma frisca si cu inalta presiune si cu apa calda inclusa. Si la final, inainte de limpezire cu apa osmozata ai si un tratament cu ceara.

Pai … asta e o spalatorie self service in toata regula … are si osmoza inseamna ca are si dedurizare si emolient si spuma si boiler … pentru asta imi trebuie camera tehnica … nu intelegi, nu am spatiu pentru asa ceva … mie imi trebuie ceva mic si pe care nu sa dau o avere 

Poate nu am fost suficient de explicit. Este o spalatorie self service dar nu iti trebuie camera tehnica! Este totul inclus in echipament … si dedurizarea si osmoza si boilerul de apa calda si sistemul pentru spuma activa si ceara si mai are si panou touch de selectie a programelor de spalare si jetoniera electronica. Totul in mai putin de un metru patrat.

Costurile montarii unui echipament pentru o spalatorie self-service 

 

Costul unui echipament pentru o boxa self service service

 

OK, e un echipament compact si nu are nevoie de camera tehnica. E bine ca v-ati gandit la asta … dar presupun ca si costa mult

 

Nu mai mult decat o boxa standard de spalare doar ca ai avantajul ca nu mai investesti intr-o camera tehnica. Echipamentul oricum are carcasa din inox care protejeaza totul la interior, este izolat si fonic dar si termic ca sa poata fi instalat direct afara si sa reziste si la mediul umed si la temperaturi, atat ridicate cat si scazute de lucru. Mai ales ca are si un sistem de recirculare inclus, care pe baza unui senzor de temperatura porneste sistemul care asigura circulatia continua in sistem inchis a apei, astfel incat furtunurile sa nu inghete si in acelasi timp sa nu faci risipa de apa pentru ca este recirculata.

Costul unei platforme de spalatorie self service

Si atunci eu de fapt in ce este nevoie sa investesc, pe langa aparat. Ok, o boxa de spalatorie self service o fac eu dar tie ce iti trebuie ca sa instalezi echipamentul? Ca banuiesc ca nu e asa simplu, aduci echipamentul il instalezi si gata. 

 

Este chiar asa simplu. Acolo unde instalam echipamentul am nevoie ca la orice spalatorie self service sa existe o alimentare cu apa, o alimentare electrica de 400V si o teava de evacuare apa ca sa o conectam la un senzor de preaplin. Atat si nimic mai mult. Oricum planurile de utilitati si constructie pentru o boxa de spalare self ti le punem noi la dispozitie. Si planurile cum sa faci rigola si legatura cu separatorul de hidrocarburi si mai departe cu canalizarea.

Platforma este standard, gandita inca de la inceput sa suporte greutatea masinilor pe care vrei sa le speli acolo. In functie de ce iti doresti – daca vrei sa speli doar masini standard normale sau si dubite van-uri masini mai mari. Nu stiu cu cat iei tu in zona materialele dar oricum ia in calcul ca pana la platforma in sine ai nevoie si de straturi stabilizatoare de nisip, balast clinidrat, beton de ciment C30/37 (15 cm grosime pentru masini standard), o placa de polistiren de 5 cm grosime si la final o sapa de panta (2%-3%) armata cu plasa. Sa te gandesti de la inceput daca vrei sa ii pui degivrare sau nu.

Ai nevoie si de pereti (banuiesc ca iti faci o structura usoara) dar chiar si asa la stalpii care iti sustin peretii o sa ai nevoie si de pahare in care sa bagi stalpii din colturile boxei de spalare

Costul de proiectare si autorizare pentru o spalatorie self service

Pai stai putin ca daca zici de pereti laterali si de platforma betonata si legatura subterana pentru utilitati inseamna ca imi trebuie si autorizatie de constructie. Ma mai costa si asta o caruta de bani.

In ziua de azi ca sa construiesti aproape orice ai nevoie de autorizatie de constructie. Daca e o problema cu autorizatii si avize atunci sigur problema nu este costul de obtinere a lor. Problema e timpul – pentru ca dureaza sa le scoti. In mod standard ai avea nevoie dupa ce scoti Certificatul de Urbanism sa obtii avize de ISU, DSP, Apele Romane si Mediu. Dar fiecare primarie iti poate solicita pentru o Autorizatie de Constructie avize de la cine considera necesar – in functie de unde se afla terenul in sine si ce impact va putea avea activitatea in sine. Asa ca ia in calul sa fie nevoie de avize si de la Politie si de la diferiti furnizori de gaze sau apa locali care sa poata avea retele subterane unde vrei tu sa faci boxa de spalare self service. Norocul tau este ca ne putem ocupa si de asta tot noi. Tu ia in calcul doar ca s-ar putea sa dureze.

Confortul utilizatorilor prin tehnologia WashMaster

Experienta totala a utilizatorilor

Dar crede-ma ca rabdarea pentru obtinerea de avize si autorizatii va fi rasplatit inzecit in momentul in care pornesti o spalatorie self service. Clientii tai acum se duc mai departe sa isi spele masina si ghici unde se vor duce cand vei avea tu boxa pornita. Mai ales ca vor avea tot – si apa calda si spuma activa si daca vor emolient pentru jante si presiune si ceara si apa dedurizata si osmozata.

Loialitate si recomandari

Tu ai grija doar sa ai tot timpul aceeasi calitate ridicata a serviciilor astfel inca clientii sa fie tot timpul multumiti, pentru ca in felul asta ei vor recomanda spalatoria ta self service si altor prieteni – lucru care nu poate decat sa iti asigure clienti si mai multi

Beneficiile concrete in spalatoriile self service

Ok, pai inseamna ca imi voi  recupera rapid investitia … acum daca stau bine sa ma gandesc vecinul cu service-ul de langa mine chiar zicea ca mai bine sa fac 2 boxe de la inceput ca sigur o sa mearga.

 

Avantajul unui astfel de echipament este ca tu pot isa iti dezvolti business-ul treptat, sau de la inceput – este alegerea ta cate boxe vrei sa faci. In plus, fiecare boxa va avea propriul sistem de apa calda, sistem de dedurizare si sistem de osmoza separate – astfel incat daca in timp pot aparea probleme – apar doar la o boxa de spalare self nu la toate.

Concluzie

Ce concluzie mai omule? Ajunge cu vorba … hai sa trecem la treaba, zi-mi exact cum procedez, de unde incep? Ca din cate vad – deja am pierdut bani ca nu m-am apucat mai de mult de asta.

 

Asta e chiar cel mai simplu lucru pe care poti sa il faci. Intra acum pe prowash.ro cere o cotatie pentru echipamentul Wasmaster si de restul ne ocupam noi mai departe.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *