Cum alegi echipamentul adecvat?
Vrei sa vezi masini adevarate?
Se ridica de pe scaunul de la birou si ma invita la geamul care dadea spre curtea interioara unde – pentru ca era perioada de final de an, erau parcate multe camioane. Se uita la ele ca la copiii lui. Se vedea pe fata lui satisfactia unui om care isi traia visul din tinerete – sa aiba propria lui flota de camioane
Uite astea sunt masini adevarate, nu alea cu care mergeti voi pe strada de va inghesuiti ca furnicile. Astea din stanga sunt luate noi, de curand, au tehnologie pe ele cata nu am eu in casa. Asa ca de asta te-am chemat sa vorbim – pentru ca m-am saturat ba sa fie spalate cine stie pe unde, sau mai rau, sa nu fie spalate deloc.
Am inteles, ii raspund. Variante de echipamente pentru spalat camioanele noi avem si nu de oriunde ci direct din Germania de la WashTec – acum important este sa alegem corect tipul de echipament potrivit in functie de cat de repede vreti sa fie spalate. La noi, o spalatorie automata de camioane poate sa spele in 7 minute sau in 4 minute sau in 2,5 minute. Depinde exact de ce aveti nevoie, de timp foarte scurt sau de suprafata foarte mica.
Nu inteleg ce legatura are timpul cu spatiul la o spalatorie de camioane. Oricum sa spele in 7 minute un camion deja mi se pare cam imposibil dar sa zicem ca este asa
Varianta de baza este WashTec Maxiwash Vario cea care ziceam ca spala in 7 minute si care ne da posibilitatea sa facem o prespalare cu spuma activa, apoi o spalare cu periile si sampon si in final sa limpezim masina si gata. Ca optionale pe varianta de baza putem avea un modul separat de spalare cu presiune si de spalare sub sasiu. Varianta asta de baza necesita un spatiu mai mare unde sa fie amplasata pentru ca doar sina pe care merge echipamentul are 25 de metri lungime.
Dar daca nu avem spatiu suficient atunci vom alege varianta WashTec Space & Speed unde sina pe care merge echipamentul are nevoie de doar 10 metri lungime dar atunci soferul este cel care va fi nevoit sa manevreze putin camionul ca sa fie spalat complet pentru ca practic echipamentul se deplaseaza doar pe o lungime de 9 metri aici este nevoie de o combinatie a deplasarii echipamentului pe sina impreuna cu deplasarea camionului inainte ca sa fie spalata si suprafata din spate.
Varianta asta a doua este complicata si in plus oricum spatiu am disponibil pentru ca oricum as vrea sa fac si un service nou acolo la strada, nu doar pentru ale mele – desi oricum ar fi suficient ce am eu sa dau de munca unui service auto, ca sa le stiu aranjate cum vreau eu cand pleaca in cursa. A treia varianta de echipare ce ziceai ca face?
WashTec Maxiwash Tandem este cel mai rapid si are doua module de spalare cu perii care bineineteles ca spala la jumatatea unui timp fata de o configuratie standard care spala in aproximativ 7 minute.
De ce resurse ai nevoie pentru deschiderea unei spalatorii automate pentru camioane?
Echipamente spalatorii self service
Ok, astea sunt variantele de echipare pe care le aveti. Bune toate mai ales ca isi fac treaba intr-un interval scurt de timp pentru o spalare. De ce altceva mai am nevoie ca sa pornesc spalatoria de camioane?
Pai in primul rand la echipamente recomandarea ar fi sa avem si unul daca nu chiar doua jeturi cu presiune ca sa fie facuta o minima prespalare manuala de catre un operator in timp ce echipamentul spala complet caroseria masinii.
Echipamente spalatorii automatizate
O spalatorie de camioane consuma pentru o spalare peste 500 de litri de apa si e nevoie si de o statie de reciclare apa care sa ne ajute sa refolosim apa uzata care este trecuta prin sisteme de filtrare cu nisip si quartz. Tot la capitolul periferice mai avem nevoie si de un compresor pentru aer care sa il bagam in camera tehnica a spalatorie. Camera tehnica ce poate sa fie si un container, nu neaparat un o constructie.
Am nevoie de hala pentru o spalatorie de camioane?
Avem si spalatorie de camioane care este montata direct afara pentru ca asa a dorit Beneficiarul, insa trebuie sa stim ca echipamentul intra in conservare cand depisteaza temperaturi mai mici de 5 grade pentru ca are un sistem de protectie si isi va trage automat toata apa din sistem si pe traseele de apa si chimicale va baga aer ca sa le lase uscate pana cand va fi repornit de catre operator. Asta inseamna ca pe timpul iernii spalatoria nu va putea fi folosita – adica exact atunci cand camioanele au mai mare nevoie. Propunerea noastra este sa faceti o hala in baza schitelor pe care vi le punem noi la dispozitie, hala unde sa fie trase utilitatile – apa, electricitate si legatura la canalizare printr-un separator de hidrocarburi.
Pai atunci daca ii fac si hala si oricum este locul ramas la strada unde sa pun spalatoria nu o fac doar pentru camioanele mele o fac sa vina si altii sa spele si asa imi mai scot si din banii investiti pentru ca oricum aici este o zona industriala si nu este decat una singura cam la jumatate de ora dar din aia manuala cu 2 tineri care dau toata ziua din maini saracii si le ia oricum o ora sa spele un TIR.
Avantajele spalatoriilor auto pentru camioane
Eficienta in consumul de apa
Daca locatia este buna ar fi pacat ca o spalatorie de camioane sa fie facuta doar pentru flota proprie. Sigur o sa aveti o recuperare rapida a investitiei pentru ca spalatorii automate de camioane nu sunt atat de multe care sa si spele repede un TIR si sa faca si o spalare completa si cu spuma activa si cu sampon si perii si presiune si spalare pe sub sasiu si eventual daca se doreste la final sa fie dat tot automat si un strat de ceara pe capul tractor. Si toate astea in conditiile in care consumul de apa este minim pentru ca exista o statie de reciclare iar chimicalele sunt dozate prin pompe dozatoare care sunt comandate automat in functie de masuratorile si forma masinii care sunt asigurate de senzorii echipamentului. Motoarele implicate in angrenarea periilor si miscarea utilajului au toate inverter astfel incat consumul de electriciate la randul lui sa fie redus.
Calitatea superioara a unei spalari de camioane
Comparativ cu o spalatorie clasica cu operatori care spala cu un jet cu presiune si dozeaza ei chimicalele cum considera ca e mai bine; un echipament automat este clar gandit sa spele un camion peste tot, sa aiba senzori care sa stie exact dimensiunea si forma ce trebuie spalata, unde trebuie sa ocoleasca oglinzile laterale si sa se plieze pe orice forma de camion care este spalat. In plus, timpul conteaza mult si sa ai un camion spalat sub 10 minute este un avantaj clar fata de o spalatorie clasica.
Sfaturi si recomandari pentru deschiderea unei spalatorii automate pentru camioane
Primul nostru sfat este: investiti intr-o spalatorie automata de camioane. Nu doar pentru o flota proprie de camioane TIR sau autobuze. Ci in primul rand pentru a asigura servicii si pentru altii care sigur au nevoie de o spalare rapida si de calitate. Returnarea investitiei sigur va fi rapida pentru ca la o spalatorie automata de camioane, TIR, autobuze, totul este controlat ca sa aiba consumuri reduse care sa va dea posibilitatea sa aveti castiguri garantate dupa fiecare spalare in parte.
Concluzie
Este nevoie doar sa ne cerereti o oferta pe www.prowash.ro si echipamentele WashTec Germania cu siguranta vor satisface toate solicitarile si nevoile Dumneavoastra.