Investitorii privați, reprezentanțele auto sau companiile petroliere ce intenționează să instaleze spălătorii auto self service au nevoie de o gamă largă de echipamente, de la echipamente mici de spălare cu jet sub presiune în regim de autoservire, până la echipamente de spălare de tip tunel de capacitate mare de spălare. Ca să beneficieze de toate avantajele spălătoriilor auto fără angajați, este necesară și achiziționarea de echipamente periferice. Iată care sunt aceste accesorii pentru spălătorii auto și cum pot aduce ele venituri suplimentare pentru spălătoriile self service.

Caracteristicile echipamentelor pentru spălătorii self-service

Piața spălătoriilor self-service a ajuns la o maturitate din punct de vedere a prezenței în diferite zone ale țării, dar și ca servicii standard oferite clienților. Din acest motiv, firmele care oferă servicii de spălătorie auto self-service trebuie să se diferențieze de concurență, printr-o abordare managerială mai eficientă, care să vizeze diversificarea ofertei și acoperirea unei game mai largi de servicii, care să vină în întâmpinarea cerințelor pe care le au diferitele tipuri de clienți. Astfel operatorii de spălătorii auto self-service pot să-și crească marja de profit prin valoarea adăugată pe care o aduc echipamentele periferice instalate în completarea dotărilor obișnuite.

Echipamente periferice necesare pentru o spălătorie self-service

Când vine vorba despre echipamente pentru spălătorii auto, majoritatea operatorilor au în vedere doar utilaje de spălare și aspirare. Acestea reprezinta principala sursă de venit, pentru ca răspund cerințelor de bază pentru care clienții intră într-o spălătorie auto. La dotările standard trebuie adăugate o serie de echipamente periferice, dintre care cele mai importante sunt următoarele:

Aspirator pentru interiorul mașinii

Aspiratorul reprezintă ancora serviciilor auxiliare de curățare interioară. Chiar dacă numărul clienților care aspiră interiorul mașinii este mai redus decât al celor care spală mașina la exterior, aspiratorul este o investiție necesară, apreciată și care se amortizează rapid.

Dacă ai stabilit deja cum să faci mentenanța la o spălătorie auto self-service, trebuie să ai în vedere faptul că  aspiratoarele necesită  operațiuni suplimentare. Aceste echipamente periferice au nevoie de o minimă întreținere preventivă: verificare, curățare furtunuri de aspirare, golire cuvă de colectare. ProWash oferă și opțiunea de achiziționare a unor aspiratoare self-service cu injecție extracție, ca dotare premium cu plată pentru clienți.

Portal de perii

Un alt factor diferențiator pe piața spălătoriilor auto este existența unui portal cu perii lângă boxele self-service. Aceste echipamente periferice pot fi operate tot în regim de autoservire și asigură acoperirea unei game mai largi de servicii pentru clienții care nu doresc să-și spele singuri mașina folosind pistolul cu presiune.

Și pentru aceste echipamente de tip portal există dotări și accesorii care pot face diferența, inclusiv între proprietarii de echipamente de tip portal cu perii. Astfel, resursa principală utilizată în procesul de spălare poate fi filtrată și reciclată prin sisteme și instalații speciale de reciclare a apei. La costurile cu resursele din ziua de azi, un sistem de reciclare a apei este o necesitate, mai ales că 80% din cantitatea de apă poate fi reutilizată.

Trebuie alese perii de calitate, care să nu prezinte riscuri de zgâriere pentru caroserie.  De exemplu periile SofTecs produse de Washtec Germania sunt recunoscute de instituțiile specializate în asigurarea calității ca periile ce asigură cea mai bună și mai sigură curățare a unei mașini. Aceste echipamente periferice pentru spălătorii auto self-service pot fi furnizate inclusiv cu material de perie textilă, ce oferă o atingere fină și în același timp o curățare eficientă a mașinii.

Curățitor automat de covorașe auto

Un alt echipament periferic pentru spălătorii auto este curățitorul automat de covorașe, ce poate fi oferit ca dotare premium cu plată pentru clienți. Pentru un plus de confort,  poate fi plasat în apropiere și un bătător de covorașe cu un suport pentru păstrarea covorașelor înainte de curățarea manuală sau automată. Vor fi puse la dispoziția clienților și cleme de prindere a covorașelor auto, pentru fixare pe suport și manipulare mai facilă, fără riscuri de stropire.

Chiuvetă cu stoarcere pentru lavete

Operatorii de spălătorii auto self-service trebuie să aibă în vedere și chiuvete cu stoarcere pentru lavete. Acestea vor fi ofeprie în cadrul dotărilor standard, ca serviciu gratuit. În completare, poate fi achiziționată și o colonetă cu aer comprimat pentru suflarea aerului în zonele din exteriorul masinii unde apa nu poate fi înlăturată cu laveta, ci doar cu ajutorul unui pistol cu aer comprimat.

Dozatoare și distribuitoare pentru accesorii auto

Este important ca gama de servicii auxiliare oferite de spălătoriile auto self-service să cuprindă și opțiuni care să ușureze operațiunile de curățare, să crească eficiența în utlizare și să creeze o experiență plăcută pentru toate categoriile de clienți. De aceea trebuie ca echipamentele periferice să conțină dozatoare și distribuitoare pentru accesorii auto.

Cele mai importante echipamente periferice de acest tip sunt următoarele:

  • Dozator de pulverizare parfum, ca dotare standard cu plată pentru clienți;

  • Dozator de furnizare protecție cauciucuri, ca dotare standard cu plată pentru clienți;

  • Distribuitor de lavete sau de hârtie, ca dotare standard cu plată pentru clienți;

  • Distribuitor automat de cafea sau vitrine self-service de băuturi, snacks, cosmetice auto.

Cum se obțin venituri suplimentare din accesorii pentru spălătorii auto

Este necesară alegerea celor mai bune echipamente periferice și accesorii pentru spălătorii auto, astfel încât valoarea adăugată să se regăsească în creșterea eficienței activității și în majorarea ratei de profit prin obținerea de venituri suplimentare. O modalitate importantă de obținere a veniturilor suplimentare este cheltuirea inteligentă a banilor alocați achiziționării de chimicale pentru spălătorie auto. Costurile reduse ale unui proces de spălare trebuie corelate cu eficiența produselor utilizate. Se recomandă folosirea gamelor profesionale, cum sunt chimicalele Washtec produse de AUWA. Acestea reduc consumul la mililitri de produs chimic concentrat utilizat pentru fiecare spălare. Sunt ambalate în recipiente ergonomice și economice, așa că sunt eficiente din punct de vedere al achiziției, asigură consumuri mici și folosire pentru o durată mai mare.

Trebuie înțeleasă importanța pe care o au diferitele echipamente periferice, deoarece utilizarea lor reprezintă o sursă suplimentară de venituri și un important avantaj concurențial pe piața tot mai competitivă a spălătoriilor auto self-service.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *