Cu siguranță nu este prima dată când discutăm despre procesul de deschidere a unei spălătorii auto self service la noi pe site. Și totuși, deși am abordat acest subiect din mai multe puncte de vedere, atât cel al profitabilității, dar și al actelor necesare, am observat că mulți dintre clienții noștri revin cu aceeași întrebare: de câte boxe am nevoie? 

Răspunsul nostru va fi mereu același: depinde. Află care este factorul pe care trebuie să-l iei în calcul, în rândurile următoare. 

Pentru a determina numărul de boxe ia în calcul locația

Prin locație ne referim atât la amplasarea spălătoriei self service, cât și la profilul afacerilor/activităților disponibile în jurul ei. Așadar, în funcție de acest criteriu îți recomandăm: 

  • Proiect spălătorie auto cu 2 sau 3 boxe în cazul zonelor rurale, acolo unde se găsesc și afaceri precum service auto, benzinării, terenuri sportive. Dacă ești începător, îți recomandăm să dai drumul la business cu acest număr de boxe;
  • Proiect spălătorie auto cu 3 sau 4 boxe în cazul orașelor mici, acolo unde se găsesc și afaceri precum centrele comerciale, spălătoriile de cartier sau benzinăriile;
  • Proiect spălătorie auto cu 4 sau 6 boxe în cazul orașelor mari, acolo unde se găsesc și afaceri precum centrele comerciale mari. Acest număr de boxe este recomandat pentru zonele cu trafic intens. 

Ca idee, pentru o spălătorie cu patru boxe vei avea nevoie de un teren care să se întindă pe o suprafața de aproximativ 500 sau 600 de metri pătrați. 

Câți clienți vei putea primi? 

Din experiență îți putem spune că o spălătorie auto self service va putea asigura spălarea pentru: 

  • Între 20 și 40 de mașini/boxă/zi, dacă ai două sau trei boxe;
  • Între 40 și 70 de mașini/boxă/zi, dacă ai trei sau patru boxe;
  • Între 70 și 120 de mașini/boxă/zi, dacă ai patru sau șase boxe;

Care este dimensiunea unei boxe spălătorie auto? Dar prețul ei? Din nou, depinde de echipamentele pe care le vei pune la dispoziția clienților. O spălătorie self service cu patru boxe va necesita o investiție cuprinsă între 60.000 și 140.000 EUR, fără TVA, în funcție de complexitatea proiectului.

Dacă vrei să vezi cum merge treaba pe viu te așteptăm într-una dintre locațiile noastre! 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *