Deschiderea unei spalatorii auto nu este complicata, dar trebuie sa stii, de la inceput, care este tipul de spalatorie pe care o ai in vedere. Poate fi vorba despre spalatorie auto cu autoservire, spalatorie auto manuala cu operatori, spalatorie auto automata, spalatorie auto pentru masini de lux.

Este important de stiut care este tipul de spalatorie de care esti interesat, pentru ca in functie de asta vor trebui alese si echipamentele specifice, profesionale (tipul de chimicale si consumabile de calitate, sisteme de incasare automata a platilor). Fireste ca in cazul in care optezi pentru o spalatorie auto manuala, spatiul depinde de fluxul de masini estimat, incaperi interne necesare pentru operatori (vestiare, toalete, camera tehnica) iar consumabilele pe care le vei folosi pot fi si de calitate moderata atata timp cat masina este stearsa la final cu laveta de catre operator.

Daca insa ai in vedere realizarea unui business de spalatorie auto self-service, ai nevoie de spatiu larg, generos, dar si de echipamente fiabile si consumabile de calitate care sa inlocuiasca cu succes prezenta operatorilor dedicati, deci in concluzie de un furnizor de servicii complete care sa se dovedeasca un creator de solutii complexe si de incredere.

Iata ce aspecte trebuie avute in vedere atunci cand vrei sa deschizi o spalatorie auto:

  • ai nevoie de consultanta care sa cuprinda inclusiv un plan de afaceri exhaustiv bine articulat, (cu obiective și tipuri de activități pe care urmează să le desfășori, cu analize ale statusului actual si obiectivelor), posibile servicii de finantare.
  • este nevoie ca paleta de servicii oferite clientilor sa fie extinsa, pentru a iesi astfel in evidenta si pentru a atrage cat mai multi clienti cu valoarea adaugata a serviciilor. Acestia nu vin doar pentru a avea masinile curate, dar vin si pentru ca astfel beneficiaza de servicii suplimentare pe care nu le au la alte spalatorii auto.
  • locatia spalatoriei este foarte importanta. Decizia necesita o analiza in prealabil. Este nevoie sa stii care sunt nevoile clientilor si daca in acea regiune exista si alti competitori. Cea mai buna varianta este aceea de a deschide o spalatorie auto intr-o zona in care nu mai exista un asemenea serviciu. In schimb, pentru a avea trafic, este nevoie ca respectivul loc de amplasare sa fie situat in aglomerari urbane cu zone rezidentiale, sau comerciale in imediata apropiere.
  • furnizorul de tehnologie/instalatie de spalare de care ai nevoie pentru deschiderea unei spalatorii auto este extrem de important. De exemplu, trebuie sa fii sigur daca acel furnizor va mai exista pe piata si peste un numar de ani. Nu este vorba doar de pretul echipamentului, ci si de raportul calitate-pret. Nu lua decizii pripite in baza unui pret mic ce poate ascunde o calitate precara, pentru a fi nevoit sa schimbi echipamentul mai repede decat ti-ai propus (uneori este dificil, cum este cazul tunelului automatizat pentru spalatorii auto).
  • de asemenea, foarte important, desi pe piata apar furnizori noi, este recomandat sa colaborezi cu un furnizor cunoscut pe piata, serios, ale carui produse si servicii sunt recunoscute.
  • furnizorul de echipament si tehnologie trebuie sa promoveze echipamente inovative, care sa aiba avantaje clare in fata competitorilor. Pentru spalatorie este nevoie de echipamente fiabile si eficiente pentru curatare cu presiune inalta, sau de echipamente pentru spalatorii auto-self-service ce asigura servicii diversificate.
  • Nu te limita doar sa raspunzi asteptarilor clientilor care doresc sa-si spele singuri masina, gandeste-te de la inceput si la oferirea unui tratament de ingrijire-protectie a vopselei si cel mai important ia in calcul pasul urmator din piata respectiv instalatiile complet automatizate cu perii care ofera un comfort maxim clientului.
  • furnizorul trebuie să asigure si o echipa de service profesionista. Ideea este ca indiferent de tehnologia pe care o ai, oamenii sunt cei care vor face in final diferenta. Orice spalatorie auto, indiferent de tipul ei, are nevoie de o echipa de service competenta, rapida, eficienta. Este intotdeauna nevoie de o echipa tehnica in spatele tehnologiei, dar si de un service flexibil. Este nevoie să știi de la început ca te poti baza pe interventiile rapide ale unor tehnicieni pregatiti. In principal, este nevoie de asa ceva pentru a asigura o functionare continua a spalatoriei auto.

Cu alte cuvinte, furnizorul trebuie ales in functie de competenta, profesionalism, reputatie, seriozitate, eficienta, dar si existenta unei echipe suport care sa asigure rapid clientilor serviciile de care acestia au nevoie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *