Decizia de a începe o afacere este un pas uriaș, plecand de la riscurile pe care ți le asumi pana la avantajele pe care le vei avea. Este nevoie să părăsești zona de confort în care te afli și să încerci ceva nou.

De ce o noua afacere?

Unii oameni se aventurează în antreprenoriat știind ce afacere vor să înceapă, însă pentru mulți antreprenori noi, poate fi dificil de ales care este cea mai bună variantă. Este greu să găsești acea idee perfectă care să îți și placă, să fie de viitor, dar și ușor de implementat. Nu uita care sunt cele mai bune motive pentru a deschide o afacere

  1. Independenta

Este cel mai important motiv pentru care atâtea persoane preferă să riște să investească de câte ori este nevoie, doar pentru a-și atinge visul de a fi stăpânul propriei vieți. Libertatea, satisfacția și flexibilitatea pe care ți le dorești, le poți obține doar cu o mică afacere.

  1. Venituri mai mari

Chiar dacă va dura o perioadă până când afacerea ta va deveni profitabilă, atunci când ai un plan de afaceri bine pus la punct, nu trebuie decât să muncești la afacerea ta, iar încasările vor crește.

  1. Statul social

Sa initiezi o investitie noua, chiar daca este intr-o spalatorie auto sau nu, conduce la posibile riscuri, dar mai ales la respectul celor din jurul tau care nu se vor vedea niciodata in ipostaza de a se aventura pe acest drum.

  1. Autonomie

O investitie intr-o spalatorie auto fie ca este self-service sau spalatorie automata cu perii asigura servicii care sunt prestate doar dupa ce sunt achitate – ceea ce inseamna o siguranta a incasarilor atata timp cat plata este anticipate. De asemenea, in administrarea unei spalatorii auto, nu lucrezi neaparat cu instrumente financiare care pot fi riscante – bilete la ordin, file cec, scrisori de garantie – aici majoritatea incasarilor se bazeaza pe cash lucru care iti garanteaza o autonomie atata timp cat businessul este bine gestionat.

Afaceri mici actuale si de succes

Am alcătuit o listă cu afacerile mici care sunt căutate în acest moment. Fiecare dintre acestea pot conduce cu o promovare buna a serviciilor, la un ritm rapid de crestere a incasarilor.  Majoritatea necesită un capital mic pentru a începe, așa că tot ce trebuie să faci este să găsești echilibrul perfect între muncă multă, determinare și inventivitate.

  1. Servicii catering

Este o afacere ideală, deoarece nu vei avea nevoie de spații pe care să plătești chirii exorbitante. Tot ce trebuie este să găsești furnizorul potrivit, astfel încât să poți menține cheltuielile la minim. Fie ca sunt la birou, fie ca sunt acasa, oamenii sunt în criză de timp, așa că nu mai au când să-și prepare mâncare. În schimb, sunt dispuși să plătească pentru servicii de catering de calitate, oferind posibilitatea unor câștiguri importante celor care sunt dispuși să muncească pentru asta.

  1. Web Design

Pentru această afacere este nevoie să ai cunoștințe de specialitate, deci atentia mare trebuie sa fie directionata la inceput catre cursul si instruirea necesara care sa iti ofere aceste abilitati si informatii. Va fi nevoie de o investiție inteligentă în hardware și software, dar o vei recupera destul de repede, deoarece vorbim despre servicii la mare căutare. Orice firmă are nevoie de o identitate online, sau de aplicatii pentru eficientizarea activitatii iar asta însemnă că poti avea foarte mulți clienți dispuși să apeleze la expertiza ta.

  1. Spălătorie auto self service

Multor persoane, spatiul locativ nu le permite altă variantă pentru a-și curăța mașina, decât daca merg la o spălătorie auto. O spălătorie auto self service le va oferi toate condițiile necesare pentru a utiliza serviciile, oricând le este convenabil, alegând exact ce au nevoie cu un raport optim al costurilor pentru acest serviciu. Mașina este considerata in special de catre barbati, una dintre cele mai importante investiții, motiv pentru care este de înțeles de ce cu toții aleg să o îngrijească și să o protejeze intr-o spalatorie self-service unde o pot curata atat cat considera necesar.

Ce profit poți avea cu o spălătorie auto self service?

Dacă acest domeniu ți se pare interesant și crezi că ai putea să te dezvolți în această direcție, trebuie să știi mai multe detalii despre business. Este o investiție care depinde in particular de echipamente, locatie si modul de amplasare a spalatoriei, dar si in general de evolutia pieței auto in localitatea ta și ale factorilor economici ce afectează veniturile populației.

Echipamente, locatie si mod de ampalsare

Cercetarea initiala in ceea ce priveste terenul, echipamentele, constructorul pot economisi sume importante din costurile operationale ulterioare si pot aduce valoarea adaugata necesara prin pozitionare vizibila, instalatii fiabile si eficiente, consumabile de calitate

Evolutia pietei auto

Având în vedere că industria auto are previziuni de creștere cu aproximativ 4,8% până în 2028, spălătoriile auto reprezintă o oportunitate de investiție pe care te poți baza. Un bun exemplu este chiar anul 2021 care a fost apasat de criza semiconductorilor si cresterea preturilor accelerate. Chiar si in aceste conditii, pentru 2021 Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania a anuntat o scadere fata de 2020 de doar 2,79% a masinilor inmatriculate in 2021: https://acarom.ro/blog/inmatriculari-autoturisme-in-romania-total-2021/

Estimarea veniturilor anuale

Venitul anual depinde de zona în care este amplasată spălătoria, de cheltuielile recurente care le genereaza și de investiția pe care ești dispus să o faci. Poți începe cu un studiu de piață, în care să culegi informații de alte spălătorii din zona, referitor la numărul de masini spălate zilnic, la costul cu consumabile și utilități, iar pe baza acestor cifre să calculezi un venit lunar. Este doar o estimare, veniturile pot fi mult mai mari în funcție de sezon sau de vreme, in functie perioadele in care faci promotii, etc

De ce să alegi spălătorie auto self service

Este o afacere care necesită mai puține investiții și cheltuieli lunare fixe reduse. Clienții își vor spăla singuri mașinile, iar majoritatea serviciilor vor fi automatizate, deci vei avea nevoie de mai puțini angajați. Implicit, asta înseamnă cheltuieli mai mici cu salariile. În plus, vei putea reinvesti profitul pentru a cumpăra mai multe echipamente pentru spălătorii auto self service, generând încasări mai mari.

Potrivit economiștilor, jumătate dintre afacerile noi începute vor eșua în primii 5 ani. Tendințele actuale generează concurență, așa că, pentru a avea succes pe termen lung este nevoie să stabilești cu precizie care sunt punctele forte prin care iti poți atrage clienții prezentându-le avantajul serviciilor prestate la spalatoria ta.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *