Afacerile cu spălătorii auto sunt într-o continuă dezvoltare în România, însă angajații reprezintă de foarte multe ori un impediment. Din acest motiv, tot mai mulți antreprenori optează pentru spălătoriile auto self-service. Acest tip de serviciu implică folosirea fiselor pentru diverse funcții de spălare a mașinilor, iar procesul propriu-zis îl efectuează chiar clientul final. 

Este bine să știi că atunci când vrei să îți începi propriul business, ai de urmat mai mulți pași. Pentru început, poți vizita și alte locații cu afaceri în domeniu și poți discuta cu proprietarii. Vei afla astfel ce costuri inițiale presupune procesul și care ar fi cele mai avantajoase metode de operare. Una dintre cele mai bune metode pentru deschiderea unei afaceri de tip start-up sunt fondurile europene nerambursabile. 

Elemente esențiale atunci când accesezi fonduri europene

În primul rând, accesarea fondurilor europene se poate face numai în baza unui plan de afaceri bine pus la punct, care îndeplinește criteriile obligatorii de eligibilitate trecute în ghidul aplicantului. Studiază cu atenție acest document și cere ajutor specializat dacă nu ai experiență în redactarea proiectului. 

Bine de știut:

  • Obținerea fondurilor europene se poate face numai dacă au fost îndeplinite toate criteriile de eligibilitate;
  • Este nevoie să investești timp în realizarea proiectului, chiar dacă delegi o companie autorizată care să redacteze planul de afaceri. Va trebui să participi la discuții, să închei parteneriate și să completezi dosarul cu documente și acte la care doar tu ai acces;
  • Inițierea proiectului pentru finanțare nu înseamnă neapărat că vei obține banii. Pe lângă îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, trebuie să atingi un punctaj minim pentru a primi suma necesară investiției;
  • Odată cu primirea fondurilor europene nerambursabile, trebuie să faci raportări periodice finanțatorului despre cum urmezi proiectul depus pentru finanțare. 

Cât costă să deschizi o spălătorie auto cu fise?

Costul final al deschiderii unei spălătorii auto self-service nu poate fi estimat cu exactitate, deoarece acesta diferă în funcție de mai mulți factori: teren, echipament, promovare, obținere autorizații etc. 

În cazul în care dispui deja de un teren pe care îl poți folosi pentru construirea spălătoriei, te poți orienta deja către echipamentele pe care le vei achiziționa. Dacă este nevoie să cumperi sau să închiriezi un spațiu, trebuie să iei în considerare să fie o locație ușor accesibilă din mai multe puncte ale orașului. Dimensiunea este de asemenea importantă, pentru a evita cozile și timpul de așteptare îndelungat. În situații ideale, alege un loc care să nu ofere servicii asemănătoare în imediata apropiere. 

Echipamentul pe care îl alegi trebuie să fie unul de calitate, care să reziste cât mai bine în timp. Anumite modele de aparatură modernă pentru spălătoriile cu fise au disponibile mai multe programe de igienizare: spumă, ceară, apă cu osmoză sau caldă sau presiune înaltă, pentru murdăria dificilă. Cu cât spălătoria oferă mai multe tipuri de curățare, cu atât va fi mai căutată de clienți. 

De ce autorizații ai nevoie pentru a deschide o spălătorie auto self-service?

Pentru ca afacerea să poată funcționa, ai nevoie de o serie de aprobări pe care trebuie să le obții. În primă instanță, compania trebuie înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului, unde va trebui să urmezi pașii necesari pentru înregistrarea fiscală și autorizarea de funcționare. 

Codul CAEN pentru acest tip de activitate economică este 4520 – Întreținerea și repararea autovehiculelor. Aici sunt incluse servicii precum spălarea mașinilor, lustruirea, întreținerea și reparațiile de diverse tipuri. Bineînțeles, pentru o spălătorie, ultimele servicii nu intră în sfera de activitate, însă te va scuti de un drum în plus. Mai exact, nu va mai fi nevoie și de o autorizație de la Registrul Auto Român (RAR). 

De la primărie vei avea nevoie o autorizație care să permită funcționarea afacerii tale. Dacă vei deschide afacerea într-un spațiu unde a fost înainte tot o spălătorie, procesul va fi cu mult simplificat. Vor fi necesare și autorizații de la Administrația Națională Apele Române, Inspectoratul pentru Situații de Urgență etc. Din fericire, dacă nu vrei ca acest proces anevoios să îți dea dureri de cap, poți apela cu încredere la servicii specializate de consultanță care te vor ajuta și din punct de vedere legal. 

Avantajele deschiderii unei spălătorii auto cu fise

Deși la o primă vedere înființarea unei afaceri pare complicată și necesită timp și atenție, beneficiile pe care le oferă vor face ca tot procesul să merite efortul. 

  1. Costul redus pentru clientul final;
  2. Necesitatea unui număr mic de angajați care să se ocupe de mentenanță și aprovizionare;
  3. Programul non-stop – spălătoria self-service nu trebuie închisă la anumite ore, în timpul sărbătorilor sau al weekend-urilor;
  4. Aspect și spațiu moderne, cu tehnologii de ultimă generație;
  5. Posibilitatea rapidă de scalare a business-ului;
  6. Clientul plătește înainte de a folosi echipamentul;
  7. Control facil asupra variabilelor de lucru. 

Odată ce ți-ai creat o imagine de ansamblu mai clară asupra procesului pe care trebuie să îl parcurgi, tot ce mai rămâne de făcut este să te apuci de treabă. Profită de acest tip de afacere nou apărut pe plan național și oportunitățile nu vor întârzia să apară. Unul dintre cele mai importante aspecte este să pui suflet în acest demers, pentru că îți va aduce satisfacții pe termen lung. 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *